Domeniul Coroanei Segarcea - Minima Moralia - Onoare 2020

Domeniul Coroanei Segarcea

0004700144

Nou

organizarea plantatiei
Domeniul dispune de 15 hectare de Feteasca Alba, 35 hectare de Chardonnay, 27 hectare de Sauvignon Blanc si 13 hectare de Pinot Gris, plantate cu o densitate de 6.000 – 6.250 de plante la hectar. Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol argilo-calcaros. Modul de taiere este Guyot simplu. Productia a fost in medie de 8-10 tone/ha.

metoda de lucru
Strugurii s-au cules manual. Pentru Feteasca Alba, Sauvignon Blanc si Pinot Gris s-a facut presare directa, iar pentru Chardonnay s-a ales macerarea peliculara timp de 12 ore. O parte din Chardonnay s-a maturat la butoaie de stejar francez, noi si de a doua trecere, timp de 6 luni. Pentru restul varietatilor, maturarea s-a facut la cisterne de inox, cu batonnage.

note de degustare
Un cupaj “alchimic”, insa unul care tine cont de regulile eterne care creau in vremurile trecute ceea ce se numea “sortiment regional”. S-a nascut astfel un vin al carui debut olfactiv este exploziv, cu arome initiale de polen fin, flori uscate, soc, fan si vanilie. Dupa aerisire, aromele sunt dominate de miere, pulpa de fructe si salcam. Gustativ, confirma complexitatea aromelor. Un element central, fructuozitatea, este invelit de senzatii extreme, pe de o parte de prospetimea data de o aciditate ridicata, pe de alta parte de arome de vin matur - unt si vanilie, cuprinse intr-un corp solid, rotund, cu senzatii glicerice.

temperatura recomandata de servire
11ºC - 13ºC.

Eventualele depuneri certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului.

99.00 Lei

tva inclus

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 9 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 9 points care pot fi schimbate într-un cupon de 2.70 Lei.

Acceptam plata cu cardul bancar
Acceptam plata cu cardul bancar

Specificații

CuloareAlb
Zaharuri rezidualeSec
TaraRomania
RegiuneSegarcea
Soi struguri .Cupaj alb
CupajFeteasca Alba + Chardonnay + Sauvignon Blanc + Pinot Gris
Volum750 ml
An2020
Grade alcoolice12.50
Am inteles

Acest website foloseste cookies.