- Zaharuri reziduale
- Sec
- Tara
- Romania
- Regiune
- Sahateni
- Soi struguri
- Feteasca Neagra
- Volum
- 750 ml
- An
- 2016
- Grade alcoolice
- 14.5
- Culoare
- Rosu
Aurelia Visinescu - Signature Feteasca Neagra 2016 GB
Anul 2016 a fost caracterizat de o producție relativ mică, de 5.2 to/ha, ceea ce a dus la obținerea unui vin de înalta calitate, extractiv, intens colorat, cu taninuri ferme și cu potențial de învechire.
Strugurii de Fetească Neagră provin de pe o parcelă de vită de vie care aparține satului Fintesti, comuna Naeni.
Strugurii au fost culeși manual, desciorchinati și fermentati în tancuri de inox cu scufundarea caciulii pentru extragerea delicată a taninurilor. Fermentația alcoolică a fost realizată la temperatura de 25 - 28⁰C timp de 14 zile. Vinul ravac a fost transferat în butoaie de 225l din stejar franțuzesc din pădurile Allier, 70% noi și 30% la a doua folosire, unde a și definitivat fermentația malolactica. Perioada de maturare în barrique-uri a fost de 19 luni, după care s-a făcut selecția vinului din butoaiele care au evoluat cel mai bine și au fost îmbuteliate 4003 sticle. Vinul a fost învechit în sticlă timp de 3 ani și jumătate.
Note de degustare
Culoare: Roșu închis, cu reflexii stralucitorare
Buchet: Somptuos, elegant și bogat, cu un amestec bine dozat de prune uscate, vișine negre și mirodenii, note de ciocolată, vanilie și fum
Gust: Luxuriant si catifelat, intens, dominat de prune uscate, marmeladă, ciocolată neagră pe final; taninurile ferme ii confera putere si lungime; se simt tușe de tabac și vanilie.
Asocieri culinare: Poate fi servit alături de carnea de vită, miel și vânat, mancaruri traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
Nr sticle 4003
Aciditate totala 5.32 g/L
Zahar rezidual 3.67 g/L
Potential de invechire peste 20 de ani