Aurelia Visinescu - Signature Feteasca Neagra 2016

Aurelia Visinescu - Signature Feteasca Neagra 2016

Anul 2016 a fost caracterizat de o producție relativ mică, de 5.2 to/ha, ceea ce a dus la obținerea unui vin de înalta calitate, extractiv, intens colorat, cu taninuri ferme și cu potențial de învechire. 

Strugurii de Fetească Neagră provin de pe o parcelă de vită de vie care aparține satului Fintesti, comuna Naeni.

Strugurii au fost culeși manual, desciorchinati și fermentati în tancuri de inox cu scufundarea caciulii pentru extragerea delicată a taninurilor. Fermentația alcoolică a fost realizată la temperatura de 25 - 28⁰C timp de 14 zile. Vinul ravac a fost transferat în butoaie de 225l din stejar franțuzesc din pădurile Allier, 70% noi și 30% la a doua folosire, unde a și definitivat fermentația malolactica. Perioada de maturare în barrique-uri a fost de 19 luni, după care s-a făcut selecția vinului din butoaiele care au evoluat cel mai bine și au fost îmbuteliate 4003 sticle. Vinul a fost învechit în sticlă timp de 3 ani și jumătate.

Note de degustare

Culoare: Roșu închis, cu reflexii stralucitorare

Buchet: Somptuos, elegant și bogat, cu un amestec bine dozat de prune uscate, vișine negre și mirodenii, note de ciocolată, vanilie și fum

Gust: Luxuriant si catifelat, intens, dominat de prune uscate, marmeladă, ciocolată neagră pe final; taninurile ferme ii confera putere si lungime; se simt tușe de tabac și vanilie.

Asocieri culinare: Poate fi servit alături de carnea de vită, miel și vânat, mancaruri traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.

Nr sticle 4003

Aciditate totala 5.32 g/L

Zahar rezidual 3.67 g/L

Potential de invechire peste 20 de ani

Momentan indisponibil
227,00 lei
Cu TVA

Detalii ale produsului

Zaharuri reziduale
Sec
Tara
Romania
Regiune
Sahateni
Soi struguri
Feteasca Neagra
Volum
750 ml
An
2016
Grade alcoolice
14.5
Culoare
Rosu

Reviews (0)

No reviews
Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 400 de lei

Livrare rapidă a comenzii
Produse atent selecționate
Retur usor si rapid
Produs adăugat la favorite
Product added to compare.