- Zaharuri reziduale
- Sec
- Tara
- Italia
- Regiune
- Toscana
- Soi struguri
- Sangiovese
- Volum
- 750 ml
- An
- 2017
- Grade alcoolice
- 14,50
- Culoare
- Rosu
Argiano - Brunello di Montalcino 2017
Producător: Argiano - Toscana (Montalcino)
Soi: 100% Sangiovese
Culoare: roşu-rubiniu închis
Miros: fructe roşii, lemn, cu note uşoare de vanilie şi gem
Gust: un vin complex, elegant, rotund, viguros şi rasat, cu o lungă persistenţă aromatică şi tanini catifelaţi
Maturat timp de 4 ani, dintre care doi ani şi jumătate în stejar - un an în baricuri franţuzeşti, pentru structură, şi cel puţin doi ani şi jumătate în butoaie mari din Slavonia, pentru a îmblânzi aromele concentrate de fruct. Înainte de a fi pus în vânzare e maturat 6 luni la sticlă.
Pentru a vă bucura din plin de el, decantaţi-l cu cel puţin o oră înainte de a-l bea.
Recomandări gastronomice: un minunat vin de „meditaţie”, care merge bine şi cu brânzeturi gen Pecorino
Temperatura de servire: 18-20°C
Ediția 2015 - 95+ Puncte Robert Parker
Ediția 2010 - 98 Puncte James Suckling: ”Un vin neînduplecat, cu structură puternică și cu un fabulos caracter de carne la grătar și granit, cu fructe uscate și petale de flori. Corp plin și intens. Structură puternică, extrem de lung și intens. O austeritate sexy. Te face să salivezi. Cel mai bun Brunello făcut vreodată de Argiano. Îmi amintește de marile Argiano-uri din anii 1970, dar făcute acum! Mai bun în 2017 sau 2018.”