- Zaharuri reziduale
- Sec
- Tara
- Moldova
- Regiune
- Valul lui Traian
- Soi struguri
- .Cupaj rosu
- Cupaj
- Cabernet Sauvignon + Merlot + Saperavi
- Volum
- 750 ml
- An
- 2018
- Grade alcoolice
- 14.5
- Culoare
- Rosu
Gitana - Lupi 2018
Gama: Premium Gitana
Soiul strugurilor: Cabernet Sauvignon, Merlot, Saperavi
Tip: vin matur, roșu, sec, cupaj
Originea strugurilor: Regiunea viticolă Valul lui Traian
Tipul terenului: Cernoziom tipic și carbonatic
Vinificarea:
Strugurii sunt recoltaţi manual, iar producerea vinului se realizează folosind tehnici de vinificare clasice și echipamente moderne, de ultimă generaţie.
Macerarea pe boștină și fermentaţia are loc pentru 20 de zile în căzi din lemn de stejar.
În timpul fermentării, toate eforturile sunt orientate spre a optimiza extracția aromelor tuturor soiurilor de struguri incluse în cupaj, în scopul obținerii acelei structuri unice, specifice acestui vin. Procesul de vinificație continuă cu o perioadă de 10-12 luni de maturare în baricuri, urmat de o lungă perioadă de învechire de cel puțin doi ani, în butoaie mari din lemn de stejar de Krasnodar. Acest lucru permite obținerea unui vin elegant și echilibrat.
Note de degustare
Vizual: roşu rubiniu intens, cu reflexii purpurii.
Olfactiv: buchetul este intens, bogat, cu arome de fructe negre, la care se adaugă nuanțe de ciocolată, boabe de cafea si lemn dulce.
Gustativ: echilibrat, structurat, cu taninuri puternice, gust intens și complex și un post-gust rafinat, prelung, de prune și mure.
Recomandări culinare: recomandăm acest vin cu carne de vânat, carne de vită, brânzeturi maturate, deserturi pe bază de ciocolată amară și fructe negre.
Temperatura recomandata de consum: 16-18 ° C
Potențial de învechire:lung