- Zaharuri reziduale
- Demisec
- Tara
- Romania
- Soi struguri
- Sauvignon Blanc
- Volum
- 750 ml
- An
- 2023
- Grade alcoolice
- 12.0
- Culoare
- Alb
Crama Hermeziu - Ravase Sauvignon Blanc 2023
Soiul: Sauvignon blanc
Clasificare: DOC – CMD
Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 140 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate
Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, în a treia decadă a lunii septembrie
Vinificaţie:
macerare la rece, presare menajantă cu presă pneumatică cu membrană
se utilizează doar mustul ravac, în cantitate de cca 62%
fermentaţia alcoolică s-a desfăşurat la temperaturi scăzute de 16 - 17 °C
Maturare: la temperatură controlată în recipienţi de inox, timp de 3 - 4 luni, pentru a favoriza limpezirea naturală a vinului
Degustare:
culoare galben-pai cu nuanţe verzui
aromă caracteristică elegantă, cu note florale şi note de grapefruit, fructul pasiunii, lămâie verde
gust plăcut, persistenţă foarte bună, aciditate blândă
Asociere culinară: adaptat la supe, salate, preparate din carne albă
Temperatura de consum: 10 - 12 °C
Păstrare şi consum: se consumă tânăr, dar poate fi păstrat pentru 3 ani