- Zaharuri reziduale
- Demisec
- Tara
- Romania
- Soi struguri
- Chardonnay
- Volum
- 750 ml
- An
- 2022
- Grade alcoolice
- 12.6
- Culoare
- Alb
Crama Hermeziu - Ravase Chardonnay 2022
Soiul: Chardonnay
Clasificare: DOC – CMD
Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 140 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate
Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, în prima parte a lunii septembrie
Vinificaţie:
presare menajantă cu presa pneumatică cu membrană
separare must ravac aprox. 65%
fermentaţia alcoolică s-a desfăşurat la 16 - 17°C
Maturare: la temperatură controlată în recipienţi de inox, pe depozit de drojdii fine, pentru 3 - 4 luni
Degustare:
culoare galben-pai cu nuanţe verzui
aromă intensă, fresh, bogată în note florale, note de grapefruit, caise, citrice şi note olfactive speciale
gust caracteristic de unt proaspăt, aciditate susţinută, persistenţă foarte bună în retrogust
Asociere culinară: ideal cu platouri lejere, cu peşte gras sau carne de porc
Temperatura de consum: 10 - 12 °C
Păstrare şi consum: 2 ani de la producere