- Zaharuri reziduale
- Demisec
- Tara
- Romania
- Regiune
- Recas
- Soi struguri
- .Cupaj rosu
- Cupaj
- Cabernet Sauvignon + Merlot
- Volum
- 750 ml
- An
- 2021
- Grade alcoolice
- 15.0
- Culoare
- Rosu
Petro Vaselo - Gran Cru 2021
PV GRAN CRU
2021
Denumire: DOC Recaş
Volum alcoolic: 15%
Aciditate totala: 6.5 g/l
Conținut de zahăr: 9.1 g/l
Învechire în butoaie de lemn: 6/8 luni
Învechire în sticlă: 3 luni
Se păstrează la 14°C, la loc uscat și întunecos
Se servește la 18°C
Asortare: carne roșie și vânat
Podgoriile de Merlot și Cabernet Sauvignon folosite pentru PV Gran Cru sunt situate pe o colină cu expunere sud-estică.
Clima: Continentală (-15°C iarna; +40°C vara)
Sol: Sol roșiatic, de matrice feroasă
Precipitații: 600 – 800 mm anual
Soiuri: Cabernet Sauvignon 75%, Merlot 25%
Îngrijirea solurilor: primăvara arat și toamna cultivări de diferite plante erbacee pentru îmbogațirea solului cu materiale organice.
Îngrijirea viilor: lucrările de întreținere a viței de vie se fac manual și tratamentele fitosanitare respectă indicațiile viticulturii organice. În timpul verii, încărcătura de fructe este redusă pentru a intensifica calitatea strugurilor. Pentru producerea acestui vin se recoltează cei mai calitativi ciorchini de pe fiecare plantă.
Sistem de conducere: Guyot, cu 3968 plante/ha
Culesul manual al strugurilor.
Selecția manuală a ciorchinilor și boabelor de struguri.
Fermentația alcoolică și fermentația malolactică în butoaie din lemn de stejar cu capacitatea de 550 litri fără controlul temperaturii.