Vinarte - Prince Mircea 2013

0004700197

Nou

Denumire de Origine: D.O.C. – C.M.D. Mehedinti – Starmina.
Producator: vinul este produs si imbuteliat la Crama Starmina - Vinarte.
Clima: temperat-continentala cu influente mediteraneene.
Sol: in zonele inalte si pe versanti este brun-roscat erodat cu depozite de pietrisuri rulate iar spre baza versantilor solul este argiloiluvian.
Soi: Merlot 90%, Cabernet Sauvignon 10%.
Continut de alcool: 14 vol.
Vinificatie: strugurii atent selectionati doar din parcelele cu expunere deosebita sunt recoltati manual in ladite de plastic. Productie este limitata la 4000 kg/ha. pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate optima. O a doua selectie a strugurilor se face in crama, pe banda de sortare, inainte de zdrobire. Urmeaza desciorchinarea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata automatizat. Aici are loc prima parte a fermentatiei alcoolice si o maceratie atenta pentru a avea un vin echilibrat, bogat in tanini rotunzi si substante colorante . Spre sfarsitul fermentatiei alcoolice vinul este tras in barrique-uri de stejar frantuzesc unde are loc si fermentatia malolactica, urmata de o perioada de innobilare a vinului prin maturare timp de 15-18 luni. Vinul este imbuteliat si invechit la sticla minim 6 luni in pivnita cramei.  

Degustare:
Vizual:
limpede, rosu rubiniu intens stralucitor cu reflexii brun roscate.
Olfactiv: intens si elegant, arome caracteristice de prune coapte si fructe de padure, vanilie, caramel, ciocolata neagra, condimente dulci.
Gustativ: sec, plin, textura densa, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si post-gust prelung.
Asocieri gastronomice: Se asociaza mai ales la preparate din carne rosie.

46.00 Lei

tva inclus

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 4 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 4 points care pot fi schimbate într-un cupon de 1.20 Lei.

Acceptam plata cu cardul bancar
Acceptam plata cu cardul bancar

Specificații

CuloareRosu
Zaharuri rezidualeSec
TaraRomania
RegiuneVanju Mare
Soi struguriMerlot
Volum750 ml
An2013
Grade alcoolice14.00
Accept

Acest website foloseste cookies.