- Zaharuri reziduale
- Sec
- Tara
- Italia
- Regiune
- Terre di Chieti
- Soi struguri
- Pecorino
- Volum
- 750 ml
- An
- 2022
- Grade alcoolice
- 13.0
- Culoare
- Alb
Tenuta Ulisse - Unico Pecorino 2022
Struguri: Pecorino
Istoria strugurilor: Viță de vie de origine incertă, Pecorino a fost cultivat de secole în regiunile centrale ale Italiei, în special Marche și Abruzzo, unde este cunoscut și cu diferite denumiri. Ciorchinul este de mărime medie, lung, cilindric – sau în formă de piramidă, adesea cu aripi, cu boabe larg distanțate. Maturarea este mediu-timpurie și se recoltează de obicei la mijlocul lunii septembrie.
Vinificație: Strugurii întregi sunt răciți în tunelul de răcire, cu scăderea imediată a temperaturii și, în consecință, macerarea la rece a cojilor. După desciorchinare urmeaza o zdrobire usoara în mediu inert. Decantare statică la rece la 14 °C timp de 24 – 48 ore.
Fermentare: In rezervoare cu gaz inert din oțel inoxidabil la 8 – 11 °C
Învechire: 3 luni în oțel inoxidabil
Evaluare organoleptică și asociere cu alimente: Vinul are o culoare galben strălucitor cu nuanțe verzui. Aroma fructată cu citrice, nuanțe tropicale, piersici albe și fructe exotice precum papaya. Are un gust persistent și foarte proaspăt, cu un final ușor balsamic. Aciditate medie și structură bună.
Se poate asorta cu succes cu antreuri din peste, peste crud aromat, scoici, toate preparatele din peste.
Temperatura de servire: 8/10°C