Banfi Rosso di Montalcino 2020

Banfi Rosso di Montalcino 2020

Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează împreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), însă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.

Modul de producţie: Strugurii selectaţi sunt vinificaţi, având o perioadă medie de macerare de 7-10 zile. Unei perioade de maturare de 10-12 luni, parţial în barriques şi parţial în butoaie mari de stejar, îi este urmată una de 6 luni în sticlă, înainte de comercializare.

Culoare: Roșu rubiniu intens cu reflexe violete. Buchet/ Miros: Intens, proaspăt, fructat cu note specifice violete, cireşe şi prune. Gust: Delicat, amplu, persistent. Însemnările producătorului: Un produs clasic al regiunii Montalcino şi Castello Banfi. Un vin capabil să egaleze eleganţa şi soliditatea omologului său mai în vârstă cu prospeţimea şi simplitatea caracteristice,ce fac din el unul dintre cele mai versatile vinuri ale Banfi. Foarte plăcut la gust atunci când este comercializat, potrivit şi pentru învechire. 

Recomandări culinare: Vinul este potrivit în special pentru a potenţa preparatele din carne roşie şi branzeturile învechite. 

119,00 lei
Cu TVA

Detalii ale produsului

Zaharuri reziduale
Sec
Tara
Italia
Regiune
Toscana
Soi struguri
Sangiovese
Volum
750 ml
An
2020
Grade alcoolice
14.0
Culoare
Rosu
0004701183

Reviews (0)

No reviews
Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 400 de lei

Livrare rapidă a comenzii
Produse atent selecționate
Retur usor si rapid
Produs adăugat la favorite
Product added to compare.