- Zaharuri reziduale
- Sec
- Tara
- Italia
- Regiune
- Toscana
- Soi struguri
- Sangiovese
- Volum
- 750 ml
- An
- 2018
- Grade alcoolice
- 15.0
- Culoare
- Rosu
Banfi Brunello di Montalcino 2018
Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Castello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.
Vinul este lăsat la maturat timp de 2 ani în butoaie de stejar de diferite dimensiuni, barriques de 350 litri şi butoaie de 60 -120 hl. Ulterior, vinul este învechit în sticlă/ lăsat la maturat în sticlă încă 8-12 luni înainte de a fi lansat pe piaţă.
Culoare: Roşu rubiniu cu reflexe de granat
Buchet/ Miros: Eteric, amplu, cu note subtile de vanilie
Gust: Plin, delicat, catifelat şi intens, cu un uşor gust de lemn-dulce, mirodenii şi gudron
Însemnările producătorului: Un produs clasic al Banfi, acest Brunello di Montalcino este obţinut cu clone de Sangiovesse selectate după 20 de ani de cercetare şi este învechit în butoaie mici de stejar de 350 lt precum şi în butoaie slavone de 60-120 hl. Este combinaţia cea mai aristrocratică dintre tradiţia obţinerii vinului în zona Montalcino cu tehnologiile moderne.
Recomandări culinare: Vinul este potrivit în special pentru a potenţa preparatele din carne roşie şi branzeturile învechite.