Recas - Cuvee Uberland 2018

Cramele Recas

0004701104

Nou

Soiuri struguri: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot(30%)
Aciditate: 5,7 g/l
Zaharuri reziduale: 0,34 g/l

Ediția din 2018 este un cupaj 70% Cabernet Sauvignon si 30% Merlot din parcele cu o producție de 6 tone la hectar, cu expoziție sudică și sol argilocalcaros, bogat în oxizi de fier. Mustul folosit pentru acest vin este 100% ravac, macerat la temperatură controlată în vase de inox. După fermentația malolactică urmează asamblarea celor două soiuri și maturarea lor în butoaie de stejar franțuzesc 100% nou, Dargeaux & Jaegle pentru 12 luni. Faza de maturare se încheie cu o perioadă de stocare în vase neutre de inox și minim 6 luni în sticlă.

Note de degustare:

Pentru prima dată, de la lansarea din 2006, Cabernet Sauvignon devine majoritar în acest cuvee. Degustativ, această schimbare se traduce printr-o structură bine clădită, cu gust complex și arome de fructe coapte negre: afine, cireșe amare și coacăze. După aerare, putem distinge aromele elegante de vanilie, tabac blond, ciocolată amară și migdale proaspăt prăjite. Taninurile puternice ale Cabernetului sunt perfect asociate cu textura suplă și aromele florale (de violete) ale Merlotului. Culoarea roșu-rubinie rămâne densă cu nunațe de violet. Cuvee Überland este un vin cu potențial de învechire, care îmbină caractersticele acestor două soiuri nobile într-o expresie unică a „terrroir"-ului bănățean de la Recaș.

Recomandăm acest vin cu carne de vânat; rib-eye de vită, piept de rață la cuptor, brânzeturi cu mucegai albastru (Roquefort, Stilton, Gorgonzola), deserturi pe bază de ciocolată amară și fructe negre.


Temperatură servire/consum 16/18° C

99.00 Lei

tva inclus

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 9 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 9 points care pot fi schimbate într-un cupon de 2.70 Lei.

Acceptam plata cu cardul bancar
Acceptam plata cu cardul bancar

Specificații

CuloareRosu
Zaharuri rezidualeSec
TaraRomania
RegiuneBanat
Soi struguri.Cupaj rosu
CupajCabernet Sauvignon + Merlot
Volum750 ml
An2018
Grade alcoolice14,50
Am inteles

Acest website foloseste cookies.