Crama Bauer R.R. 2017

Crama Bauer

0004201349

Nou

Soi: 100 % Riesling de Rin
11,8 % vol. alcool
18,0 g/l zaharuri
2600 sticle

"Inca din 2004, cand am plecat din Germania, dorinta de a vinifica iar Riesling de Rin a crescut constant pe parcursul anilor. Multi vinofili considera acest soi “regina” strugurilor albi si intra-adevar cele mai scumpe vinuri albe sunt vinificate din Riesling.


Desi la Crama Bauer nu gandim in termeni de “ cel mai bun/ cel mai rau/ cel mai scump”, nu putem nega ca acest soi este capabil sa produca vinuri de o complexitate incredibila, cu un potential mare de invechire, cu o gratie de nedescris si capabil sa- si exprime terroir-ul si originea intr-un mod original.


Toate aceste calitati ne-au interesat si ne-au atras. Cu vinul nostru, R.R., dorim sa aratam si sa definim propria interpretare in Romania pentru acest soi de struguri, pur si fara compromisuri. Struguri atent ingrijiti int-un terroir de exceptie, culesi manual, impreuna cu o interventie minima in crama, totul pentru a obtine in final o piesa fina de o adevarata maiestrie – un adevarat Riesling Romanesc – un vin ce merita a purta numele . R.R. Crama Bauer


Toti strugurii pentru R.R. 2017 au fost culesi cu o selectie riguroasa, manual, in lazi de plastic si aduse in cel mai scurt timp in crama. Dupa o presare directa usoara, mustul a fost clarificat gravitational peste 48 ore pana l-am tras in cisterna de inox. Pentru a evita o fermentatie rapida si pentru a sublinia caracterul si expresivitatea soiului, nu am folosit drojdii selectionate ci drojdiile indigene.

Fermentatia a fost oprita prin frig natural pentru a aduce un plus de potential de invechire si pentru a obtine un echilibru perfect intre aciditate, zahar rezidual si alcool. Inainte de imbuteliere, vinul a stat 9 luni pe drojdii fine.

Sugestii de servire: vinul este încă tânăr, recomandăm maturare în sticlă timp de 2-3 ani

Pentru consum imediat, recomandam aerare, temperatură corecta de 10-12 grade si o servire în pahare potrivite" Oliver Bauer - Enolog Crama Bauer

Mai multe detalii

Indisponibil momentan

69.00 Lei

tva inclus

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 6 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 6 points care pot fi schimbate într-un cupon de 1.80 Lei.

Acceptam plata cu cardul bancar
Acceptam plata cu cardul bancar

Mai multe informații

Vin realizat din struguri din soiul Riesling de Rhin.

Specificații

CuloareAlb
Zaharuri rezidualeDemisec
TaraRomania
RegiuneBlaj
Soi struguriRiesling de Rhin
Volum750 ml
An2017
Grade alcoolice11.50

Brand

Caracter si autenticitate - sunt realitati si valori in care credem. In toate aspectele vinificatiei si cultivarii viei ne straduim sa creăm condiții perfecte astfel încât vinurile noastre să vorbească distinct si convingător.


Echilibrul, durabilitatea și înțelegerea legăturii cu natura sunt aspectele cele mai importante pentru noi. In felul acesta reusim sa reducem influența tehnicii la un minim rezonabil.


Țelul nostru este de a redescoperi și a arăta potențialul uimitor al soiurilor românesti și terroir-ul unic. Pentru noi, adevarata arta a vinificatiei constă in intelegerea personalitatii fiecarui soi și in respectarea nevoilor și expresiilor specifice. Scopul nostru este de a face ceea ce e necesar, la momentul potrivit și în măsura adecvata.


Filosofia "Creativitate Naturala" este de asemenea o oglinda a încrederii noastre în diversitate și nu în conceptul de "cel mai bun vin"

Am inteles

Acest website foloseste cookies.