- Tara
- Italia
- Regiune
- Emilia
- Soi struguri
- Lambrusco
- Volum
- 750 ml
- Grade alcoolice
- 8.0
- Zaharuri reziduale spumante
- Demidulce
- Culoare
- Rosu
Toser Lambrusco Rosso
Zona de productie: Printre cele mai bogate regiuni italiene, Emilia Romagna, recunoscuta pentru productiile de vinuri, din care, probabil, cel mai faimos este Lambrusco.
Vinificare: Lambrusco, dupa presare, sufera 5-8 zile de macerare alcoolica la 22-24 gr. ℃, timpul necesar extragerii aromelor si culorii din pielite. Dupa macerare se trage, se limpezeste, se filtreaza si se prepara pentru spumat in autoclava. A doua fermentatie este urmata de stabilizare la rece si a doua filtrare inainte de imbuteliere.
Caracteristici: Vin rosu spumant demidulce, cu margini purpurii. Se simt aromele fructate proaspete si armonioase, se percep note florale.
Pareri Gastronomice: Se potriveste bine cu branzeturi cu maturare medie. Merge frumos cu pizza si excelent in combinatie cu deserturile.
Temperatura de servire: 8 gr. ℃