- Tara
- Italia
- Regiune
- Valdobbiadene
- Soi struguri
- .Cupaj alb
- Cupaj
- Glera + Chardonnay + Pinot Bianco
- Volum
- 750 ml
- Grade alcoolice
- 11.5
- Zaharuri reziduale spumante
- Brut
- Culoare
- Alb
CORCOVA - CHARMING "BBBLS" spumant brut
Soiul/Soiurile: Glera, Chardonnay, Pinot Bianco
Volum alcool: 11,5%
Aciditate: 6,17g/l
Zahăr rezidual: 6,23g/l (brut)
Originea strugurilor: Valdobbiadene, Italia
Sol: morenic, mediu texturat și argilos
Expunere: Sudică
Altitudine: 200-250 m
Densitate plantație: 3200-3600 plante/hectar
Perioada de recoltare: 15-30 septembrie
Fermentare: presare lentă și fermentare la temperatură controlată în tancuri de inox pentru aproximativ 15 zile.
Maturare: lentă în autoclavă din oțel inoxidabil timp de aproximativ 40 de luni la 15°C.
Învechire în sticlă timp de o lună înainte de lansarea pe piață.
Descriere produs: Are o culoare de un galben delicat auriu, este un vin strălucitor, cu un perlaj bogat și
fin. Aromele fructate, intense de mere golden și citrice (în special zest de lămâie), precum și delicate de
banane și kiwi sunt îmbogățite de note minerale. Gustul este plăcut, cremos și plin de savoare, dominat
de o senzație de prospețime. La final, gustul remanent, se păstrează mult timp după înghițire.
Sugestii de servire: Se recomanda a fi consumat la temperatura de 6-8°C, în pahare tip flută sau pahare
de vin alb. Nu necesită decantare sau aerare. Asociere culinară: Un bun companion al fructelor de mare
prăjite, al peștelui pregătit ca la restaurantele tip pescărie, sau cu sushi și sashimi. Perfect lângă salate
tip fel principal, cu pește, carne de pui sau Halloumi tras la tigaie, și lângă preparate vegetariene, pe
baza de tofu. Poate fi consumat simplu, bine răcit, dar și cu platouri de brânzeturi tari și semitari.
Asocierea ideală: Hamsii/ șprot tras în mălai, garnisit cu mămăligă cremoasă.