Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Niciun produs
Prețurile includ TVA
0004701066
Nou
Vinurile alese pentru Cuvée Charlotte sunt selectionate cu deosebita grija: incepand cu parcelele unde se coc strugurii, care au varste de peste 10 ani, si expunere optima beneficiind de o urmarire mai atenta pe perioada de vegetatie. Ele sunt vinificate in vase de beton, prin metoda traditionala (scufundarea manuala a caciulii, macerare postfermentativa, recuperare doar a vinului ravac, fara presare). Fermentatia secundara (malo-lactica) se face in baricuri cu varste intre 1 si 3 ani, iar maturarea in baric dureaza intre 8 si 12 luni, depinzand de soi (feteasca neagra petrece mai putin timp in contact cu stajarul, cabernetul sauvignon mai mult). Pe masura ce vinurile isi desavarsesc maturarea, sunt trase din baricuri in vase mici de inox unde astepata ca intreg lotul sa fie gata pentru asamblarea finala. Aceasta operatiune poate dura si 12 luni, de calitatea ei depinzand potentialul de invechire al vinului. Intreg lotul se imbuteliaza intr-un singur tiraj si nu sufera conditionari majore; am ales sa lasam Cuvée Charlotte sa se exprime in forma lui naturala. Maturarea la sticla dureaza minim 9 luni;
NOTE DE DEGUSTARE:
Soiul de struguri: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot.
Podgorie: Dealu Mare, VDOCCMD
Miros: complex: violete, prune uscate, stafide, tutun, trufe, scortisoara
Gust: fructe rosi, afine, mure; un vin corpolent dar care are tanini fini si eleganti ; echilibrat, cu senzatie de dulce, final lung si persistent
Cu ce meniu se serveşte: in special carne rosie, cum ar fi vită argentiniană la grătar, miel la cuptor, vânat
Temperatura de servire: 18-19°C
Potential de învechire: 10-12 ani
Culoare | Rosu |
Zaharuri reziduale | Sec |
Tara | Romania |
Regiune | Dealu Mare |
Soi struguri | .Cupaj rosu |
Cupaj | Cabernet Sauvignon + Merlot + Feteasca Neagra |
Volum | 750 ml |
An | 2013 |
Grade alcoolice | 14,50 |
Acest website foloseste cookies.