- Tara
- Guatemala
- Volum
- 700 ml
- An
- 23 ani
- Grade alcoolice
- 40.0
Zacapa Centenario Ron 23 ani
Zacapa Centenario 23 ani este maturat pe culmile munţilor din Guatemala. În compoziţia blendului intră romuri învechite între 6 şi 23 de ani.
Profilul aromatic este dominat de note lemnoase, fructe uscate şi caramel, împrumutate în timpul maturării în butoaie de whisky, sherry şi vinuri Pedro Ximenez, folosind metoda Solera. Fiecare picătură de rom trece prin fiecare tip de butoi, pentru ca aromele să se amestece. Rezultatul este un rom de o calitate excepţională.
Miros: Note dulci de caramel, vanilie, cacao şi praline, nuci braziliene caramelizate, banane şi ananas uscat.
Gust: Un buchet complex, amplu, dominat de arome de stafide, caise, lemn de stejar, nucşoară, frunze de tutun, cafea, vanilie, ghimbir şi scorţişoară.
Culoare: Chihlimbariu.