Prince Stirbey - Fata din Butoi Feteasca Regala 2015

Prince Stirbey

0004201403

Nou

In prima parte a secolului XX exista o revista satirica „Furnica“, plina de comentarii amuzante si umoristice despre viata politica, culturala si sociala din perioada respectiva.
Printul Barbu Stirbey aprecia foarte mult aceasta revista si a folosit-o drept cale de comunicare cu consumatorii, prin mai multe reclame – toate pline de umor, care prezinta sticle Stirbey – unele plasate mai evident, altele mai subtil.
O reclama care ne-a placut mult reprezinta o fata vesela, incoronata cu o coronita de struguri, care traieste intr-un butoi.
Reclama ne-a inspirat la o eticheta-ghicitoare: Ce vin ar putea sa fie in spatele acestei etichete…?
Fata ne duce cu gandul la o Feteasca… Si fata fiind incoronata, ar putea sa fie o Feteasca Regala… Si fata care petrece tineretea ei intr-un butoi ar putea sa fie o Feteasca Regala, fermentata si maturata in acest butoi…
Astfel, in 2015 am facut un vin: din struguri de Feteasca Regala din Via Pencovici, fermentat in butoaie de stejar romanesc de 300 litri, si maturat in aceste butoaie timp de doi ani.
Dupa o invechire de mai bine de un an in sticle, acest vin arata potentialul extraordinar al soiului de struguri de Feteasca Regala – soiul blazon al soiurilor de struguri albi din Romania: un buchet intens de fructe coapte si condimente, urmat de o structura densa si armonioasa in gura, integrand perfect influenta maturarii in butoi in textura naturala de taninuri fine de la struguri.
Acest vin alb cu textura similara unui vin rosu elegant poate sa insoteasca antreuri gustoase – ca de exemplu un platou de mezeluri sau branzeturi maturate – la fel si un crap in saramura sau sarmale cu mamaliga, dar la fel de bine si un miel la gratar sau un filet de vita cu cartofi rozmarin sau legume la gratar: poate sa preia uneori – ca de exemplu intr-o zi calda de vara – locul vinului rosu, care atunci ar fi prea greu si obositor.

115.00 Lei

tva inclus

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 11 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 11 points care pot fi schimbate într-un cupon de 3.30 Lei.

Acceptam plata cu cardul bancar
Acceptam plata cu cardul bancar

Specificații

CuloareAlb
Zaharuri rezidualeSec
TaraRomania
RegiuneDragasani
Soi struguriFeteasca Regala
Volum750 ml
An2015
Grade alcoolice13.50
Am inteles

Acest website foloseste cookies.