Banfi Brunello di Montalcino 2015

Banfi Brunello di Montalcino 2018

Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Castello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.

Vinul este lăsat la maturat timp de 2 ani în butoaie de stejar de diferite dimensiuni, barriques de 350 litri şi butoaie de 60 -120 hl. Ulterior, vinul este învechit în sticlă/ lăsat la maturat în sticlă încă 8-12 luni înainte de a fi lansat pe piaţă.

Culoare: Roşu rubiniu cu reflexe de granat

Buchet/ Miros: Eteric, amplu, cu note subtile de vanilie

Gust: Plin, delicat, catifelat şi intens, cu un uşor gust de lemn-dulce, mirodenii şi gudron

Însemnările producătorului: Un produs clasic al Banfi, acest Brunello di Montalcino este obţinut cu clone de Sangiovesse selectate după 20 de ani de cercetare şi este învechit în butoaie mici de stejar de 350 lt precum şi în butoaie slavone de 60-120 hl. Este combinaţia cea mai aristrocratică dintre tradiţia obţinerii vinului în zona Montalcino cu tehnologiile moderne.

Recomandări culinare: Vinul este potrivit în special pentru a potenţa preparatele din carne roşie şi branzeturile învechite. 

256,00 lei
Cu TVA

Detalii ale produsului

Zaharuri reziduale
Sec
Tara
Italia
Regiune
Toscana
Soi struguri
Sangiovese
Volum
750 ml
An
2018
Grade alcoolice
15.0
Culoare
Rosu
0004701151

Reviews (0)

No reviews

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 400 de lei

Livrare rapidă a comenzii
Produse atent selecționate
Retur usor si rapid
Produs adăugat la favorite
Product added to compare.