Vite Colte - Essenze Barolo 2010

0004201268

Nou

Barolo del comune di Barolo DOCG "Essenze" 2010
Producător: Terre da Vino - Piemonte
Soi: 100% Nebbiolo
Culoare: roşu-rubiniu cu tente granat
Miros: intens și complex, cu nuanțe generoase de violete, gudron și fructe de pădure
Gust: sec, generos și cald, cu textură și corp impresionante; arome ample de fruct, note de fructe sălbatice și cireșe, cu adieri de ciocolată, ușor picant; tanini catifelați și sfârșit lung, pur și elegant
Recomandări gastronomice: risotto cu trufe albe, ossobuco, vită, viţel, vânat (mistreţ, căprioară, fazan), biftec, miel, piept de raţă, foie gras, paste cu sos de roşii sau trufe, brânzeturi (Parmigiano Regiano, Pecorino, Gouda, Cheddar, Gorgonzola)
Alcool: 14 %
Temperatura de servire: 18-20°C
Asamblaj produs prin metoda tradițională, din struguri selecționați de pe loturi mici din cele mai bune vii ale apelațiunii. Toate vinurile sunt fermentate separat. Fermentarea în tancuri de inox este urmată de asamblarea vinurilor cu cea mai bună tipicitate pentru anul de recoltă. Vinul este maturat 24 luni în butoaie mici de stejar și 6 luni la sticlă.
Editia 2010 - Medalie de Argint, Decanter World Wine Awards 2015
93 Puncte Doctor Wine (Daniele Cernilli): ”Din struguri Nebbiolo. Maturat doi ani în butoaie de diferite dimensiuni. Este vinul-fanion al Terre da Vino și, totodată, un Barolo a cărui clasă îi poate surpinde doar pe cei care nu le cunosc vinurile. Aceasta este cea mai bună ediție de până acum. De culoare granat închis, are un parfum seducător, ușor picant, cu note de violete și fructe de pădure. Gustul e amplu, agil, foarte elegant, cu tanini fini și sfârșit lung, plăcut, în deplin acord cu structura generală.”

Indisponibil momentan

169.00 Lei

tva inclus

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 16 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 16 points care pot fi schimbate într-un cupon de 4.80 Lei.

Acceptam plata cu cardul bancar
Acceptam plata cu cardul bancar

Specificații

CuloareRosu
Zaharuri rezidualeSec
TaraItalia
RegiunePiemonte
Soi struguriNebbiolo
Volum750 ml
An2010
Grade alcoolice14,00
Am inteles

Acest website foloseste cookies.