Recas - Cuvee Uberland 2019

Cramele Recas

0004701121

Nou

Cabernet Sauvignon (70%); Merlot (30%)


Aciditate totala 6,5 g/l
Zaharuri reziduale 0,49 g/l 


Pentru 2019 componeta principală a cuvée-ului rămâne Cabernet Sauvignon (70%) secundat de Merlot (30%). Strugurii au fost culeși manual și triați din parcele cu o producție de 6 tone la hectar,cu expoziție sud și sol argilo-calcaros bogatin oxizi de fier. Mustul folosit pentru acest vin este 100% ravac, macerat la temperatură controlată în vase de inox. După fermentația malolactică, urmează asamblarea celor două soiuri și maturarea lor în butoaie de stejar franțuzesc 100% nou, Dargeaux & Jaegle pentru 10 luni. Faza de maturare se încheie cu o perioadă de reapaus în vase neutre de inox și minim 6 luni în sticlă pentru acestă ediție.


De culoare intensă, roșu granat, cu refelexe violacee, la nas vinul se arată prietenos și proaspăt, cu arome de fructe negre: afine, mure, cireșe amare, completate de note de lemn dulce. Progresiv în degustare putem distinge note minerale, lemn de cedru și nucșoară. Textura este foarte catifelată, marcată de taninurile bine rotunjinte ale Cabernetului Sauvignon. Finalul este armonic și echilibrat cu note piperate. Cuvee Überland 2019 este un vin cu potențial de învechire de cel puțin 10 ani. Pentru a fi savurat tânăr recomandăm aerarea vinului în carafă.

Asocieri culinare: Cotlet de miel în crustă de fistic și sos de afine, rib-eye de vită; Cocoșel la cuptor;Brânzeturi cu mucegai albastru (Roquefort, Stillton, Gorgonzolla); deserturi pe bază de ciocolată amară și fructe negre.

Temperatură servire/consum 16/18° C

129.00 Lei

tva inclus

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 12 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 12 points care pot fi schimbate într-un cupon de 3.60 Lei.

Acceptam plata cu cardul bancar
Acceptam plata cu cardul bancar

Specificații

CuloareRosu
Zaharuri rezidualeSec
TaraRomania
RegiuneBanat
Soi struguri.Cupaj rosu
CupajCabernet Sauvignon + Merlot
Volum750 ml
An2019
Grade alcoolice14,00
Am inteles

Acest website foloseste cookies.