- Zaharuri reziduale
- Demisec
- Tara
- Romania
- Soi struguri
- Feteasca Neagra
- Volum
- 750 ml
- An
- 2022
- Grade alcoolice
- 12.0
- Culoare
- Rose
Crama Hermeziu - Ravase Rose 2022
Soiul: Fetească Neagră
Clasificare: DOC – CMD
Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 140 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate
Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, la sfârşitul lunii octombrie
Vinificaţie:
desciorchinare fără zdrobire, separare must ravac fără presare, decantare must și prelucrare în tehnologie de vin alb, fermentație alcoolică la 16 °C
Maturare: în recipiente inox, pentru 3 luni
Degustare:
culoare roz intens
aromă florală, gust plăcut de căpșune, demisec cu o aciditate susținută ceea ce îi conferă prospețime
Asociere culinară: preparate din carne roșie ușoară - rață, gâscă, brânză cu arome și mucegaiuri, deserturi ușoare din ciocolată albă, millefoglie cu creme ușoare, ideal cu fructe.
Temperatura de consum: 10 - 12 °C
Păstrare şi consum: se consumă tânăr, dar se poate și păstra 1-2 ani