- Tara
- Romania
- Regiune
- Dealurile Moldovei
- Soi struguri
- Chardonnay
- Volum
- 750 ml
- Grade alcoolice
- 12.0
- Zaharuri reziduale spumante
- Demisec
- Culoare
- Alb
Crama Hermeziu Madame Bleu
Vin petiant alb, obținut prin cea de a doua fermentare în rezervoare sub presiune (metoda Charmat). Vinul materie primă pentru spumantizare este obținut din soiul Chardonnay.
Soi: Chardonnay
Clasificare: DOC-CMD
Producţia: 10t/ha
Zona de producere: Podgoria Iași
Altitudine și expoziție: 140 m deasupra nivelului mării, expoziție sud, sud-estică
Tipologia solului: argilos, cernoziom cambic
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate
Recoltare: la sfârșitul lunii august, la maturitate tehnologică
Vinificaţie:
presare menajantă cu presă pneumatică cu membrană
separare must ravac aprox. 55%
fermentația alcoolică s-a desfăşurat la 17 °C
Fermentație secundară în rezervoare sub presiune (metoda Charmat) până la o presiune de 2,5 bari. După cea de a doua fermentare vinul este răcit și pregătit pentru îmbuteliere. Înainte de îmbuteliere se administrează licoarea de expediție, vinul este filtrat și îmbuteliat în regim izobar.
Degustare:
culoare galben pai, cu reflecții verzui, perlaj fin
gust cu arome de flori proaspăt înflorite, moale și armonios datorită combinației de vitalitate și echilibru
Asociere culinară: perfect ca apetitiv, gustări reci, preparate pe bază de pește
Temperatura de consum: 5 - 6 °C
Temperatura de păstrare: 10 - 12 °C
Îmbuteliere: în butelii de sticlă de 750 ml