Crama Bauer R.R. - Riesling de Rin 2020

Crama Bauer R.R. - Riesling de Rin 2020

Soi: 100 % Riesling de Rin
12,0 % vol. alcool
31,0 g/l zaharuri
2600 sticle

"Inca din 2004, cand am plecat din Germania, dorinta de a vinifica iar Riesling de Rin a crescut constant pe parcursul anilor. Multi vinofili considera acest soi “regina” strugurilor albi si intr-adevar cele mai scumpe vinuri albe sunt vinificate din Riesling.


Desi la Crama Bauer nu gandim in termeni de “ cel mai bun/ cel mai rau/ cel mai scump”, nu putem nega ca acest soi este capabil sa produca vinuri de o complexitate incredibila, cu un potential mare de invechire, cu o gratie de nedescris si capabil sa- si exprime terroir-ul si originea intr-un mod original.


Toate aceste calitati ne-au interesat si ne-au atras. Cu vinul nostru, R.R., dorim sa aratam si sa definim propria interpretare in Romania pentru acest soi de struguri, pur si fara compromisuri. Struguri atent ingrijiti int-un terroir de exceptie, culesi manual, impreuna cu o interventie minima in crama, totul pentru a obtine in final o piesa fina de o adevarata maiestrie – un adevarat Riesling Romanesc – un vin ce merita a purta numele . R.R. Crama Bauer

O recoltă ideală, cu struguri sănătoși și complet copți. După presarea directă, mustul a rămas aproximativ 72 ore pentru clarificare înainte de a fi tras și fermentat în cisterne de inox fără drojdii selecționate. O fermentație foarte lungă, dar ușor de gestionat – mai mult de 10 săptămâni – ne-a ajutat să creăm un Riesling demi-dulce foarte complex și profund, cu o aciditate susținută și un potențial foarte mare de învechire.

Să nu fiți surpinși sau speriați de “demi-dulce” - este un Riesling clasic cu rest de zahăr, ceea ce înseamnă că nu este nimic greoi. Este și va fi mereu un partener de încredere pentru multe situații și diferite preparate. Doar să ii dați răgaz o ora în carafă, la rece, înainte de a fi consumat, pentru că este încă tânăr.

75,00 lei
Cu TVA

Detalii ale produsului

Zaharuri reziduale
Demidulce
Tara
Romania
Regiune
Blaj
Soi struguri
Riesling de Rhin
Volum
750 ml
An
2020
Grade alcoolice
12.0
Culoare
Alb
0004201349

About Crama Bauer

Caracter si autenticitate - sunt realitati si valori in care credem. In toate aspectele vinificatiei si cultivarii viei ne straduim sa creăm condiții perfecte astfel încât vinurile noastre să vorbească distinct si convingător.

Echilibrul, durabilitatea și înțelegerea legăturii cu natura sunt aspectele cele mai importante pentru noi. In felul acesta reusim sa reducem influența tehnicii la un minim rezonabil.

Țelul nostru este de a redescoperi și a arăta potențialul uimitor al soiurilor românesti și terroir-ul unic. Pentru noi, adevarata arta a vinificatiei constă in intelegerea personalitatii fiecarui soi și in respectarea nevoilor și expresiilor specifice. Scopul nostru este de a face ceea ce e necesar, la momentul potrivit și în măsura adecvata.

Filosofia "Creativitate Naturala" este de asemenea o oglinda a încrederii noastre în diversitate și nu în conceptul de "cel mai bun vin"

Reviews (0)

No reviews

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 400 de lei

Livrare rapidă a comenzii
Produse atent selecționate
Retur usor si rapid
Produs adăugat la favorite
Product added to compare.