- Zaharuri reziduale
- Sec
- Tara
- Romania
- Regiune
- Mehedinti
- Soi struguri
- .Cupaj rosu
- Cupaj
- Cabernet Sauvignon + Merlot + Syrah
- Volum
- 750 ml
- An
- 2017
- Grade alcoolice
- 14.5
- Culoare
- Rosu
Corcova - Lecram 2017
Producător: CORCOVA Roy & Dâmboviceanu
Soiul / Soiurile: : Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Regiune / Țara: D.O.C. Mehedinți-Corcova, Oltenia / România
Volum alcool: 14.5%
Tip produs: Vin roșu sec, învechit în butoaie de stejar.
Lecram și Ocsebib. Marcel Proust și Prințul Antoine Bibesco. Două nume de cod ce vorbesc despre o prietenie mare. Un limbaj secret ce subliniază profunzimea relației de prietenie dintre ei.
Un vin roșu rustic și bine structurat (este maturat circa 1 an în butoaie de stejar tip barrique din lemn românesc și franțuzesc), cremos și catifelat, cu arome intense de fructe roșii coapte, cu note delicate de piele și ciocolată neagră, plăcut lemnos și ușor afumat. Are taninii bine structurați și un gust final lung și succulent.
Se poate consuma acum sau poate fi învechit la sticlă minim 10-12 ani de la anul recoltei.
Recomandat a fi servit la temperatura de 20-22°C în pahare mari de vin tip Bordeaux, cu picior.
Este mai catifelat și mai bogat în arome, când este aerat într-un decantor larg, cu circa 30-40 minute înainte de servire.
Asociere culinara: vită maturată, berbecuț sau carne de porc la grătar cu sos BBQ, cârnați măcelărești bogat condimentați, carne de vânat garnisită cu ciuperci de pădure, pizza Carnivora, brânzeturi cu mucegai nobil. Este un bun partener și pentru cigar-uri robuste cu arome intense: Churchill, Lonsdale sau Double Corona.
Asocierea ideală: Vrăbioară de mânzat la tigaie, cu sos de piper verde.