Baron Gaston Legrand Armagnac VSOP

0004201345

Nou

Producător: Cognac Lhéraud – Bas-Armagnac
Clasa: V.S.O.P.
Soi: 50% Ugni Blanc, 40% Baco, 5% Folle Blanche, 5% Collombard
Culoare: chihlimbar
Miros: foarte plăcut, floral, cu note de fructe confiate
Gust: delicat, cu excelente arome de vanilie și citrice; tanini ușori și sfârșit lung, cald

Recomandări gastronomice: un digestiv perfect, care merge foarte bine și cu somon afumat, cârnați gourmet, foie gras, preparate flambate din carne și vânat sau cu brânzeturi cu mucegai (Roquefort);  e minunat cu o cafea sau un trabuc bun. Poate fi folosit la gătit sau cocktailuri.
Alcool: 40%
Temperatura de servire: 20-25°C
Învechit timp de 5 ani în butoaie de stejar.

Ce este Armagnac-ul?
La fel ca și coniacul, Armagnac-ul este un distilat de struguri albi. Se pot folosi 10 soiuri de struguri, dar predomină Ugni Blanc, Folle Blanche și Colombard. Produs în comitatul cu același nume din regiunea Gasconia (Gascogne, fr.) din sud-vestul Franței, el este învechit în butoaie de stejar negru Monlezun, un stejar local cu o tipicitate aparte. Armagnac-ul se produce în trei districte. Cel mai bun, rafinat și complex Armagnac provine din Bas-Armagnac. Ténarèze dă cea mai mare parte a producției, fiind cunoscut pentru stilul mai parfumat. Haut-Armagnac este mai puțin reprezentativ.
Principala deosebire dintre Armagnac și coniac constă în metoda de distilare. Spre deosebire de coniac, care este distilat de două ori, prin metode mai degrabă industriale, Armagnac-ul este distilat o singură dată, în alambicuri tradiționale, obținându-se o concentrație alcoolică mai mică. Stejarul negru în care este învechit Armagnac-ul îi conferă o culoare mai subtilă și arome mai complexe, foarte diferite de caracterul pronunțat de vanilină dulce al butoaielor folosite în Cognac.
Din multitudinea de arome emanate de Armagnac, șapte sunt considerate caracteristice: alună, piersică de vie, violete, vanilie, prună uscată, lămâie verde, piper.

Indisponibil momentan

195.00 Lei

tva inclus

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 19 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 19 points care pot fi schimbate într-un cupon de 5.70 Lei.

Acceptam plata cu cardul bancar
Acceptam plata cu cardul bancar

Specificații

TaraFranta
RegiuneArmagnac
Volum700 ml
An5 ani
Grade alcoolice40.00
Am inteles

Acest website foloseste cookies.