Barista Pinotage Black
Producător: Val de Vie - Paarl, Robertson, Western Cape
Proprietar-oenolog: Bertus Fourie, oenolog legendar al Africii de Sud
Soi: 100% Pinotage* - struguri recoltați la maturitate optimă din cele mai bune vii neirigate din Western Cape
Culoare: roșu închis
Miros: elegant, de prune, cireșe și dude, cu aluzii de praf de copt cald
Gust: complex, intens și suculent cu corp plin, o concentrație frumoasă, tanini catifelați, sfârșit lung, moale și sec
Recomandări gastronomice: preparate sățioase din miel, vită, rață sau burtă de porc cu garnitură picantă (de ex, varză murată, kimchi), pizza, blue cheese
Alcool: 13,5%
Aciditate totală: 6,13 g/l
Zahăr rezidual: 4 g/
pH: 3,36
Temperatura de servire: 15-18°C
Fermentat în tancuri de inox și beton. Maturat 16 luni în butoaie de stejar. 20% din vin a fost maturat în baricuri noi din stejar franțuzesc.