- Zaharuri reziduale
- Sec
- Tara
- Italia
- Regiune
- Toscana
- Soi struguri
- Sangiovese
- Volum
- 750 ml
- An
- 2016
- Grade alcoolice
- 14.0
- Culoare
- Rosu
- Home
-
Vinuri
-
Vinuri Romania
DAVINO - Faurar Rosu de Ceptura 202134,00 leiCrama Bauer S.V.S. 201971,00 lei
-
Vinuri spumante
Prince Stirbey - Spumant Alb115,00 leiLiliac -Private Selection Spumant88,00 leiCrama Bauer J.O.H.A.N.N.A. Spumant127,00 lei
- Bauturi tari
- Accesorii
-
Cadouri
Crama Bauer J.O.H.A.N.N.A. Spumant127,00 lei
- Reduceri
Piccini Brunello di Montalcino 2016
Clasificare: DOCG
Struguri: Sangiovese Grosso 100%
Daca Toscana este considerata epicentrul vinurilor italiene, vinurile de Montalcino (Brunello si Rosso) marcheaza in timp “cand” si “unde” se intampla aceste lucruri.
In panteonul criticilor de vin, Brunello primeste recunoasterea internationala pentru unul din cele mai bune vinuri din lume, nu doar italiene.Strugurii sunt alesi manual la sfarsitul verii, când sunt perfect copti, de obicei în octombrie. Fermentarea are loc în otel inoxidabil pentru 15-20 zile. Farmecul unui vin complex, ca Brunello di Montalcino deriva din perioada de învechire, în care vinul proaspat fermentat se maturizeaza si asimileaza lent, arome si parfumuri de la lemnul butoaielor. Vinul ramâne în stejar timp de cel putin 2 ani si apoi înca 6 luni în sticle. Înainte de îmbuteliere, vinul este depozitat într-un mediu de temperatura controlata pâna la lansarea sa pe piata, incepand cu minim al 5-lea an dupa recoltare.
Maturarea: 20 luni în butoaie de stejar 25hl; 4 luni in barrique; stocare: 24luni, 6 luni rafinament în sticle.
Note degustare: Culoare rosu-închis, aproape impenetrabil, rotund cu note complexe de lemn si cirese negre.
Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:
pentru comenzi mai mari de 400 de lei