Argiano - Brunello di Montalcino 2011

0004201264

Nou

Argiano Brunello di Montalcino 2011
Producător: Argiano - Toscana (Montalcino)
Soi: 100% Sangiovese
Culoare: roşu-rubiniu închis
Miros: fructe roşii, lemn, cu note uşoare de vanilie şi gem
Gust: un vin complex, elegant, rotund, viguros şi rasat, cu o lungă persistenţă aromatică şi tanini catifelaţi
Maturat timp de 4 ani, dintre care doi ani şi jumătate în stejar - un an în baricuri franţuzeşti, pentru structură, şi cel puţin doi ani şi jumătate în butoaie mari din Slavonia, pentru a îmblânzi aromele concentrate de fruct. Înainte de a fi pus în vânzare e maturat 6 luni la sticlă.
Pentru a vă bucura din plin de el, decantaţi-l cu cel puţin o oră înainte de a-l bea.
Recomandări gastronomice: un minunat vin de „meditaţie”, care merge bine şi cu brânzeturi gen Pecorino
Alcool: 14,5%
Temperatura de servire: 18-20°C
95 Puncte Doctor Wine (Daniele Cernili): ”Culoare rubinie compactă și un buchet care cântă pe note de fructe negre și violete, cu ușoare tente balsamice și o picanterie intensă și cuceritoare. Atacul este puternic dar frumos susținut de taninii care domină aciditatea. Gust retro-nazal excelent, iar sfârșitul este clar mușchiulos și, totodată, rafinat.”
93 Puncte James Suckling: "O abundență de arome de pământ, condimente și prune. Corp plin, catifelat și rotund. Sfârșit incitant și savuros, cu adieri de lemn afumat și fructe coapte. Un succesor frumos al marelui 2010.”

Ediția 2010 - 98 Puncte James Suckling: ”Un vin neînduplecat, cu structură puternică și cu un fabulos caracter de carne la grătar și granit, cu fructe uscate și petale de flori. Corp plin și intens. Structură puternică, extrem de lung și intens. O austeritate sexy. Te face să salivezi. Cel mai bun Brunello făcut vreodată de Argiano. Îmi amintește de marile Argiano-uri din anii 1970, dar făcute acum! Mai bun în 2017 sau 2018.”

179.00 Lei

tva inclus

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 17 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 17 points care pot fi schimbate într-un cupon de 5.10 Lei.

Acceptam plata cu cardul bancar
Acceptam plata cu cardul bancar

Specificații

CuloareRosu
Zaharuri rezidualeSec
TaraItalia
RegiuneToscana
Soi struguriSangiovese
Volum750 ml
An2011
Grade alcoolice14.50
Accept

Acest website foloseste cookies.