Domeniul Coroanei Segarcea - Minima Moralia - Daruire 2010

Domeniul Coroanei Segarcea

0004700143

Nou

organizarea plantatiei
Domeniul dispune de 8 hectare de Syrah, 46 hectare de Cabernet Sauvignon si 10 hectare de Marselan, plantate cu o densitate de 5.000 de plante la hectar. Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol format dintr-un amestec de argila si pietris, situat peste un strat calcaros. Modul de taiere este Guyot simplu. S-au ales parcele cu o productie cuprinsa Intre 6 si 8 tone/ha. metoda de lucru Strugurii s-au cules manual. Pentru Cabernet Sauvignon si Marselan s-a folosit o macerare-fermentare clasica, In vinificatoare cu piston, iar pentru Syrah s-a ales macerarea carbonica, cu struguri nedesciorchinati. Maturarea s-a facut la butoaie de prima si a doua trecere, de stejar francez si american, pentru perioade cuprinse Intre 6 si 12 luni.

alcool zahar pH aciditate
alcool 13,2 %
zahar rezidual < 2 g/l
ph 3,58
aciditate totala 6 g/l AT

note de degustare
La prima vedere, este un vin care debuteaza timid, cu tonuri Inchise, de smochine uscate si lemn, pamant reavan si Intunecimi de cerneala. Imediat Insa, Isi descopera rapid si nuantele de gemuri si fructe proaspete, dublate de un spectru de arome mai putin sesizabile care contribuie la completarea Intregului: tabac, piele fina, piperuri si condimente, un strop de vanilie si o aluzie imperceptibila la fructe exotice. Gustul pare o confruntare Intre tinerete si maturitate, cu taninurile bine dozate si perfect integrate dand greutate si balans In fata unei aciditati tinere, care mai reduce un pic din tonurile foarte sobre ale vinului.

temperatura recomandata de servire
16ºC - 18ºC.

Eventualele depuneri certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului.

86.00 Lei

tva inclus

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 8 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 8 points care pot fi schimbate într-un cupon de 2.40 Lei.

Acceptam plata cu cardul bancar
Acceptam plata cu cardul bancar

Specificații

CuloareRosu
Zaharuri rezidualeSec
TaraRomania
RegiuneSegarcea
Soi struguri.Cupaj rosu
CupajSyrah + Cabernet Sauvignon + Marselan
Volum750 ml
An2010
Grade alcoolice13.00
Accept

Acest website foloseste cookies.