- Zaharuri reziduale
- Sec
- Tara
- Romania
- Regiune
- Cotnari
- Soi struguri
- Tamaioasa Romaneasca
- Volum
- 750 ml
- An
- 2020
- Grade alcoolice
- 13.0
- Culoare
- Alb
- La reducere!
Cotnari - Colocviu la Roma - Tamaioasa Romaneasca 2020
DESCRIERE: Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.
PODGORIE/REGIUNE/TARA: COTNARI/MOLDOVA/ROMANIA
SOI: TAMAIOASĂ ROMÂNEASCĂ
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante / hectar
PERIOADA DE RECOLTARE: septembrie-octombrie
FERMENTAȚIA: la temperatură controlată, 14 – 18 ore macerare pre-fermentare pentru extragerea aromelor
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 grade Celsius
NOTE DE DEGUSTARE: vinul este extractiv, special, în nota dominantă a Tămâioasei Românești. Un vin cu un nas ce debutează exploziv, susținut de arome de struguri bine împărguiți de muscat, catifelați, cu gust predominant caracteristic soiului, ce parcă se întercalează cu fructe de mango, pere din soiul Untoasa bosc bine coapte și urme de pepene galben. Este bine susținut de aciditatea relativ ridicată, un post-gust mediu.
RECOMANDĂRI CULINARE: ca apertiv sau cu preparate ușoare din pește sau pui; se poate servi și la desert, împreună cu prăjituri fine.