Cotnari - Colocviu la Roma - Tamaioasa Romaneasca 2015

0004700220

Nou

DESCRIERE: Pe vremuri, aurul lichid produs din Tămâioasa Românească era folosit ca monedă de schimb. La Roma vinul se turna atent în cupe de aur și era servit împăraților. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unică și vinificarea în sec, definesc măiestria oenologului,realizând astfel un produs exclusiv, destinat cunoscătorilor cu preocupări alese. Este un soi ce completează armonic magia orașului etern.

PODGORIE/REGIUNE/TARA: COTNARI/MOLDOVA/ROMANIA
SOI: TAMAIOASĂ ROMÂNEASCĂ
TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T.
TIPUL TERENULUI: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
și cenușii de silvostepă, modificate prin viticultura îndelungată
EXPOZIȚIA: sudică
ALTITUDINE: 200-300 m
DENSITATE PLANTAȚIE: 3646 plante / hectar
PERIOADA DE RECOLTARE: septembrie-octombrie
FERMENTAȚIA: la temperatură controlată, 14 – 18 ore macerare pre-fermentare pentru extragerea aromelor
PRODUCȚIE: 12000 sticle
CANALE VÂNZARE VIZATE: exclusiv HoReCa și magazine specializate
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 grade Celsius
NOTE DE DEGUSTARE: vinul este extractiv, special, în nota dominantă a Tămâioasei Românești. Un vin cu un nas ce debutează exploziv, susținut de arome de struguri bine împărguiți de muscat, catifelați, cu gust predominant caracteristic soiului, ce parcă se întercalează cu fructe de mango, pere din soiul Untoasa bosc bine coapte și urme de pepene galben. Este bine susținut de aciditatea relativ ridicată, un post-gust mediu. 
RECOMANDĂRI CULINARE: ca apertiv sau cu preparate ușoare din pește sau pui; se poate servi și la desert, împreună cu prăjituri fine.

37.00 Lei

tva inclus

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 3 loyalty points. Coșul dumneavoastră va totaliza 3 points care pot fi schimbate într-un cupon de 0.90 Lei.

Acceptam plata cu cardul bancar
Acceptam plata cu cardul bancar

Specificații

CuloareAlb
Zaharuri rezidualeSec
TaraRomania
RegiuneCotnari
Soi struguriTamaioasa Romaneasca
Volum750 ml
An2015
Grade alcoolice14,00
Accept

Acest website foloseste cookies.