- Tara
- Franta
- Regiune
- Armagnac
- Volum
- 700 ml
- An
- 10 ani
- Grade alcoolice
- 40.0
Castarede Armagnac VSOP
Degustarea
Aspectul: se observa limpiditatea, stralucirea si culoarea. Rotind lichidul în pahar, se observa "lacrimile" care se scurg mai încet sau mai rapid pe peretele paharului.
Mirosul: evitati sa bagati nasul în pahar, pentru a nu simti toate senzatiile aromatice. Rotiti paharul, încalziti-l în palma si veti simti arome mult mai subtile. Se disting, în principal, 7 arome mitice: alune, piersica de vie, violeta, vanilie, lamâie verde, pruna uscata, piper. La sfârsit, nu uitati sa mirositi armagnac-ul de pe fundul paharului - aici se concentreaza bogatia de aromatica, cu care se încheie placerea degustarii.
Gustul: se testeaza prospetimea, echilibrul si finetea. Cu cât Armagnac-ul a stat mai mult în stejar, cu atât mai blânzi sunt taninii. Persistenta gustului din gura este o marca a calitatii bauturii.
Pastrarea/Conservarea
Armagnac-ul nu mai evolueaza dupa ce este îmbuteliat. Pentru a-l pastra, este obligatoriu ca sticlele sa stea în pozitie verticala, astfel încât Armagnac-ul sa nu ajunga în contact cu dopul.
Secretul Armagnac-ului sta în combinatia dintre distilat si stejar. Alchimia care ia nastere între cele doua n-a putut fi niciodata explicata stiintific.
Armagnac-ul este un produs magic, aproape divin. Apa-vie ia o culoare de chihlimbar, iar, apoi, de mahon. Armagnac-ul batrân este mai moale decât cel tânar, iar puterea alcoolica este mai mica. El este, întotdeauna, plin de surprize .